Project omschrijving

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek speelt Americana/Country. Hij schrijft songs over zijn leven als reiziger, dwaler en alle problemen die hij tegenkomt in relaties en vriendschap. In zijn reis naar Amerika heeft hij zijn stijl gevonden. Het debuutalbum bevat songs over diep verliefd worden maar moeten loslaten, verder gaan en jezelf vinden in situaties waarin je goed moet anticiperen en impulsief beslissingen moet durven maken. Een echte levensreis.

Zijn invloeden haalt hij uit klassieke Country en Americana muziek zoals James Taylor en de Eagles, maar ook uit moderne songwriters zoals Ryan Adams.

De band werd gevormd ongeveer 5 maanden na de terugkomst van Maurice, toen hij al zijn ervaringen had omgezet in nummers en op zoek was naar muzikanten die begrepen waar hij naar toe wilde met zijn muziek. Hij vond David Gram, Stan de Kwaadsteniet Danny van ’t Hoff en Rafael Schwiddessen en samen met deze muzikanten arrangeerde ze de nummers in Mei 2015 met de plannen om het klaar te hebben in September om een album op te gaan nemen. “Live Forevermore” ontstond in 3 repetities. Maurice is die zomer langs hostels gegaan om z’n geschreven nummers uit te proberen.