Basiscursus Fotografie

Iedereen kan een foto maken, maar niet iedereen kan fotograferen. Jij wilt graag meer uit je fotografie halen. Om een mooie foto te maken is er meer nodig dan een goede camera. Je moet de instellingen van jouw camera kennen en weten te gebruiken. In deze basiscursus fotografie gaat je camera van de automaat af en leer je zelf de juiste instellingen te kiezen. Je moet spelen met compositie, licht en kleuren. In deze cursus ga je daarmee oefenen.

Past deze cursus bij jou?

 • Je wilt alle mogelijkheden van je camera leren kennen en gebruiken
 • Je foto’s vallen soms tegen
 • Je camera doet niet wat jij wilt
 • Je ben net begonnen met fotografie
 • Je hebt net een nieuwe camera gekocht
Basiscursus fotografie landschap

Dit ga je leren

In deze basiscursus leer je de techniek van het fotograferen. De volgende onderwerpen komen in theorie en praktijk aan bod:

 • Goed belichten (sluitertijd, diafragma en ISO)
 • Scherpstellen
 • Werken in de M-stand
 • Keuze van de lens
 • Compositieregels
 • Werken met de ingebouwde flitser
cursist basis cursus fotografie

Werkwijze

De basiscursus fotografie bestaat uit 5 lesavonden van 2 uur en 1 praktijkles overdag. Elke lesavond staat in het teken van een onderwerp zoals belichten, compositie, scherpstellen. Aan het einde van de les krijg je een praktijkopdracht mee die je voor de volgende les moet uitwerken. Je hebt elke week ongeveer 2 uur nodig voor het huiswerk. De volgende les bespreek ik samen met jullie de resultaten van de praktijkopdracht. Je leert hierbij ook van het werk van de andere cursisten. In de praktijkles gaan we samen op stap om te fotograferen.

Bij de basiscursus fotografie werk ik met kleine groepen van 6-10 personen. Daardoor kan ik iedereen voldoende aandacht geven en is er veel ruimte voor jouw vragen.

Deze basiscursus is vooral gericht op mensen met een digitale spiegelreflexcamera of een systeemcamera die je volledig manueel kunt instellen.

Basiscursus Natuur
Ik heb zelf de basiscursus fotografie gevolgd. Dit is een zeer leerzame cursus met een goede opbouw en prettige begeleiding. Doordat Henk met kleine groepjes werkt is er veel persoonlijke aandacht. Ik kan iedereen die meer uit zijn camera wil halen een cursus bij Henk aanbevelen.
Ronald
Nu fotografeer ik al vanaf mijn tienerjaren maar toch nog veel geleerd op de fotocursus bij Henk Hennuin.
Betty
Erg leuke en leerzame cursus… de uitleg van Henk is helder en duidelijk. Vanaf nu alleen nog maar fotograferen in de m-stand zodat je zelf kunt bepalen hoe de foto er uit komt te zien! Een aanrader om te volgen.
Michel
Ik vond de fotocursus heel leuk en leerzaam. Maak nu foto’s die ik anders nooit gemaakt zou hebben in de M-stand. Veel leuker is het om alles handmatig in te stellen en dan te kijken hoe of de foto’s zijn geworden. De uitleg die Henk er bij gaf was ook erg duidelijk. Ook de praktijkdag was leerzaam. Een hele goede cursus en ben zeker van plan om een vervolg cursus te gaan doen.
Eline

Informatie en data basiscursus fotografie

De cursus bestaat uit 6 lessen. Dat zijn 5 avondlessen van 19:30 tot 21:30 en 1 praktijkles van 10:00 tot 12:00.
De cursus kost 270 euro inclusief btw, cursusmateriaal, koffie of thee.

Cursuslocatie: De Open Hof, Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen

Inschrijven?

Om je in te schrijven voor de geplande cursus klik op de paarse “direct inschrijven” knop.
Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuwe cursusdata, neem contact op via het contactformulier , dan zet ik je op de maillijst.