Vervolg cursus fotografie

Je hebt een basiscursus gedaan, bent super enthousiast en wilt verder met je fotografie. Je vraagt je soms af bij het zien van foto’s in magazines: “hoe is deze foto gemaakt” of “kan ik dit ook met mijn camera? “. Je hebt heel veel zin om eens met andere fotografen te sparren over jullie gemeenschappelijke hobby. Je foto’s te laten zien en bespreken. Opbouwende kritiek te krijgen van collega fotografen om beter te worden.

Als je jezelf hierin herkent, is deze vervolgcursus echt iets voor jou dus schrijf je snel in.

Direct inschrijven

Past deze cursus bij jou?

  • Je hebt al (eens) een basiscursus gedaan
  • Je kent jouw camera vrij goed
  • Je wilt nog mooiere foto’s maken
  • Je wilt andere takken van fotografie ontdekken (natuur, portret, sport, enz.)
  • Je wilt samen met andere fotografen praten over fotografie
  • Je wilt leren van collega fotografen
Nachtfotografie Cursus op maat

Dit ga je leren

In deze vervolgcursus neem ik je mee op reis langs verschillende takken van de fotografie (natuur, sport, product enz.). We gaan kijken naar foto’s van bekende fotografen. Hoe is een foto gemaakt, welke camera instellingen zijn gebruikt, hoe is het licht, waarom heeft de fotograaf voor een bepaalde compositie gekozen enz. 

Je gaat je verbreden zowel op inzicht als technische kennis. Fotograferen leer je door te doen en feedback te krijgen. Daarom krijg je elke les een thuisopdracht. Je gaat met een onderwerp aan de slag om de nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Uit alle foto’s kies je een beste foto. Die foto wordt afgedrukt (dat kan ik verzorgen) en neem je mee op de eerstvolgende les. De foto’s worden door alle cursisten beoordeeld en besproken, en dat is super leuk en heel leerzaam. 

Bedrijfsfotografie productfoto Whiskey

Werkwijze

De vervolgcursus fotografie bestaat uit 5 lesavonden van 2 uur. Elke cursusavond staat in het teken van een specialisatie zoals bijv. natuur, sport of portret. Aan het einde van de les krijg je een foto opdracht waarbij je het geleerde in de praktijk mag brengen.

Je maakt een serie foto’s en kiest de beste uit. Die foto laat je afdrukken (dat kan ik voor je doen) en brengt hem mee naar de volgende cursusavond. Daar presenteer je jouw foto en samen met de andere cursisten bespreken we hem. Je krijgt opbouwende kritieken waardoor je nog beter wordt. Bovendien is het gewoon gezellig om met andere fotografen te sparren over je hobby. Je hebt steeds twee weken voor de thuis opdracht.  

Bij de vervolg cursus fotografie werk ik met kleine groepen van 6-10 personen. Daardoor kan ik iedereen voldoende aandacht geven en is er veel ruimte voor jouw vragen. 

De vervolg cursus fotografie is vooral bedoeld voor fotografen die al een ferme basis hebben en hun fotografie willen verdiepen. Heb je twijfel of deze cursus iets voor je is, neem even contact met mij op via het contactformulier

Informatie en data basiscursus fotografie

De cursus bestaat uit 5 lessen. Dat zijn 5 avondlessen van 19:30 tot 21:30 uur 
De cursus kost 195 euro inclusief btw, cursusmateriaal, koffie of thee.

Cursus locatie: De Open Hof, Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen