Het perfecte plaatje begint met een basiscursus fotografie

In onderstaande video probeert Marco Borsato (deelnemer aan het tv programma “het perfecte plaatje”) aan de dames van Koffietijd uit te leggen hoe je betere foto’s maakt.  Ondanks zijn enthousiasme en zijn kennis van fotografie lukt het hem niet om in zo’n korte tijd zijn verhaal duidelijk te maken. Het is ook lastig om in een paar minuten een basiscursus fotografie te geven.

Het perfecte plaatje maak je niet zomaar

Om het perfecte plaatje te maken, heb je of veel geluk nodig of een goede basiskennis van fotografie. Als je de basis van de fotografie weet, dan lukt het steeds vaker om in de buurt van jouw perfecte plaatje te komen. Kennis van jouw camera, hoe deze werkt en wat je er mee kunt. Je moet weten wat sluitertijd en diafragma is en hoe je deze creatief kunt gebruiken.

Een fotocursus iets voor jou?

Fotocursussen zijn heel populair ondanks de grote hoeveelheid informatie op het internet. Dat komt omdat het gezellig is om met gelijkgestemde te praten en te leren over de leukste hobby die je kunt bedenken. Als professioneel fotograaf, kan ik heel duidelijk uitleggen hoe jouw camera precies werkt en hoe jij betere foto’s kunt maken. Uiteraard kun je mij het hemd van het lijf vragen tijdens de les. Je mag jouw foto’s meebrengen als je mijn mening wilt weten of tips wilt krijgen hoe het nog beter kan. Van elkaar leer je ook veel. In mijn cursussen geef ik huiswerkopdrachten en de resultaten bespreken we de volgende les met elkaar. Zo leer je niet alleen van mij, maar ook van andere cursisten.

Kijk eens op mijn website naar het cursusaanbod of ga direct naar mijn basiscursus fotografie en schrijf je in zodat ook jij binnenkort het perfecte plaatje kun maken!