Project omschrijving

Walt Wilkins & The Mystiqueros

Walt Wilkins & The Mystiqueros maken prachtige country in de Texas Hill traditie en grijpt terug naar de sound van de seventies. Daarnaast kent de groep een ratjetoe aan invloeden vanuit alle hoeken van de States. Westcoast-pop tot Mississippi Delta Blues in een Texaans jasje. De echte sound van Amerika uit een levende jukebox.
Het is Country- en folkrock van grote klasse, met hier en daar een verstilde parel ertussendoor.

Walt Wilkens wordt door de insiders in thuisland de VS omschreven als één van de meest inspirerende voorbeelden voor de jonge generatie alt.country- en countrymuzikanten. Niet bepaald de ‘eerste de beste dus’.

Als songwriter, zanger, producer en bandleider werkte Walt Wilkens tien jaar in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Zelf wordt hij wel vergeleken met andere grote troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. In Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van de hier inmiddels erg populaire Sam Baker, met wie hij ook diverse keren In Nederland toerde.

Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn band The Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een prachtige verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters. De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar ook geïnspireerd op de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Kortom, een bonte verzameling muzikale ‘geesten’, die oorspronkelijke liedjes vertolken (naast een enkele goedgekozen cover) op een aanstekelijke en zeer geïnspireerde manier.

Optreden tijdens de Parelsessies

Op 24 oktober 2016, kwam Walt Wilkins samen met Bill Small aan op Schiphol voor de Nederland tour. Direct door naar de Parel van Zuilen in Utrecht voor het eerste concert. Walt en Bill traden op met Bart de Win (piano, accordeon) en voor de gelegenheid aangevuld met Joost van Es (fiddle) en Andre Sommer (steel pedal).

Concertfotografie Walt Wilkins Bill Small
Concertfotografie Walt Wilkins
Concertfotografie Bart de Win Andre Sommer
Concertfotografie Bill Small
Concertfotografie Walt Wilkins Joost van Es
Concertfotografie Bart de Win, Joost van Es
Concertfotografie Parel van Zuilen