Als je een foto wilt mailen kun je natuurlijk eerst een lage resolutie jpg file exporteren vanuit LR en deze als bijlage in je mail toevoegen, maar het kan veel makkelijker.

In Lightroom kun je met de toets combinatie Command + Shift + M (Mac) | Control  + Shift + M (windows) direct je foto’s versturen via mail.

Als je een email programma (bijvoorbeeld Outlook) gebruikt kun je In het optie venster dat verschijnt direct je email contacten en het onderwerp invoeren. In het scherm zie je de foto’s die zullen worden verstuurd. Dit zijn de foto’s die je had geselecteerd voordat je de bovenstaande Toets combinatie hebt ingetoetst. Verder kun je de grootte / kwaliteit van de foto’s instellen met de ‘voorinstelling’.

LR mail outlook

Gebruik je een andere emailprovider zoals Hotmail of Gmail dan moet je in het ‘Van’ veld kiezen voor ‘ga naar E-mailaccountmanager…’. De E-mailaccountmanager zal je helpen om de juiste instellingen te maken voor jouw emailprovider. Deze instellingen worden bewaard voor de volgende keer dat je foto’s wilt versturen.  Je kunt dan in het ‘Van’ veld jouw voorinstelling kiezen.