Fotocursus & Workshop

Je vindt fotograferen fantastisch en je bent lekker bezig maar wilt vooruit. Je bent op zoek naar een fotocursus of workshop waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen. Hieronder vind je mijn aanbod van cursussen en workshops, waarschijnlijk zit er iets voor je bij.

Mijn cursussen en workshops bestaan uit een prettige mix van theorie en praktijk.
Ik werk met kleine groepen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.
De cursuslocatie bevindt zich in Maarssen, goed bereikbaar voor de gehele regio Utrecht.

Overzicht Cursussen & Workshops

Basiscursus fotografie

In deze cursus werk je aan de basisbeginselen van de fotografie. Je camera gaat van de automaat af en je leert de belichting zelf in te stellen. We gaan aan de slag met compositie en de invloed van licht op je foto.

» Voor beginners en voor fotografen die al langer bezig zijn en de basis willen verstevigen.

Meer info Basiscursus Fotografie

Vervolgcursus fotografie

Je hebt een basiscursus gedaan, bent super enthousiast en wilt verder met je fotografie. Je vraagt je soms af bij het zien van foto’s in magazines: “hoe is deze foto gemaakt” of “kan ik dit ook met mijn camera? “. Je hebt heel veel zin om eens met andere fotografen te sparren over jullie gemeenschappelijke hobby. Je foto’s te laten zien en bespreken. Opbouwende kritiek te krijgen van collega fotografen om beter te worden.

Meer info Vervolgcursus Fotografie

Cursus Lightroom

In deze praktische cursus leer je de belangrijkste tools van Lightroom te gebruiken. Het bewerken van foto’s komt uitgebreid aan bod. Je leert ook hoe je jouw foto’s handig organiseert en publiceert met Lightroom.

» Voor fotografen die meer uit hun foto’s willen halen.

Meer info Cursus Lightroom

Workshop flitsen

Na deze workshop van een halve dag kan jij op een goede manier flitsen. Je leert hoe je de instellingen van je externe flitser kiest in verschillende situaties. Na een kort theorieblok veel oefenen in de praktijk.

» Voor fotografen die hun flitser vaker uit de tas willen halen.

Meer info Workshop flitsen

Fotocursus op maat

Kan je geen fotocursus vinden die precies aansluit bij jouw wensen? Dan kan ik een individuele workshop of cursus op maat voor jou samenstellen.

» Voor fotografen die de inhoud van een cursus zelf willen bepalen.

Meer info cursus op maat
Wat een fantastische cursus was dat!
Ik heb geleerd mijn camera in M-mode te gebruiken en compleet controle te hebben.
Jan
Na een tijd heb ik de fotografie hobby weer opgepakt. Ik wist niet meer precies hoe het ook al weer zat met sluitertijd en diafragma.

Nu kan ik weer aan de slag met mijn camera, ik weet precies waar alle knopjes voor zijn en ik weet het ook te gebruiken.

Marjan
Ik was al begonnen met Lightroom maar liep vast. Ik ben helaas al vaak foto’s kwijt geraakt. Gelukkig bleek dat niet het geval. Door de cursus lightroom bij Henk ben ik nu de baas over Lightroom en weet precies wat ik moet doen.
Ook het bewerken van de foto’s kan ik nu veel beter. Mijn werk is met sprongen vooruit gegaan…
Maartje
Ik heb geleerd hoe ik mijn flitser kan gebruiken zonder dat iemand ziet dat er geflitst is. Hoe tof is dat?
Ik kan de workshop dan ook van harte aanbevelen!
Kees